Wie zijn de opgestegen meesters?

EEN OPGESTEGEN MEESTER LEEFT IN EEN STAAT DIE DE GEEST OVERSTIJGT. DIT BETEKENT DAT WAT HIJ JE OOK WIL VERTELLEN AL IN JE AANWEZIG IS. JE HOEFT HET ALLEEN MAAR TE HERKENNEN.

De opgestegen mens is iemand die op de een of andere manier hogerop is gekomen, iemand die alle illusies van deze wereld heeft doorzien. Hij kan voorbij de sluier van Maya kijken.

Dit is wat hem in staat stelt boven anderen uit te stijgen; het is wat hem in staat stelt op een soort hogere grond te staan, zodat hij de dingen kan zien zoals ze werkelijk zijn. Hij heeft de krachtigste werkelijkheid gerealiseerd; hij heeft de krachtigste waarheid gerealiseerd.

Als iemand dat punt bereikt, moet hij natuurlijk beginnen zijn ervaring uit te drukken. Hij zal moeten zeggen wat hij ziet, want er zijn mensen om hem heen die onnodig lijden. Zij creëren hun eigen hel, en proberen hem mee naar beneden te sleuren.

Een verlichte of opgestegen meester kan met je communiceren, maar niet op de manier die je gewend bent. Ze spreken niet, of ze “downloaden” geen informatie in je geest, en ze geven geen paranormale lezingen.

Deze dingen zijn niet nodig omdat een opgestegen meester in een staat leeft die de geest overstijgt. Dit betekent dat wat hij je ook wil vertellen al in je aanwezig is. Je moet het alleen herkennen – en dat is waar de dingen lastig worden.

Je geest is ontworpen om alleen te herkennen wat hij al eerder heeft herkend. En het meeste van wat in je zit, is daar neergezet door je geest, niet door de Opgestegen Meesters. Het is niet verwonderlijk dat de meeste mensen moeite hebben om de boodschappen van de Meesters te herkennen – ze zijn niet gewend om iets buiten hun eigen geest te herkennen! Maar blijf proberen, je zult het uiteindelijk onder de knie krijgen.

Een opgestegen meester leeft in een staat voorbij de geest. Daarom moet hij, om je een idee te geven van hoe het is om in die staat te zijn, het vertalen, zeer gebrekkig, in de taal van de geest.

Dit zal niet gemakkelijk zijn. De taal van de geest is je vertrouwd; de taal van het hiernamaals is dat niet. De taal van het hiernamaals is anders dan alles wat je ooit eerder hebt ervaren. Ik kan zeggen dat het anders is dan enige ervaring die je ooit hebt gehad, maar dat betekent niet dat het helemaal anders zal zijn.

Waar ik in dit essay over schrijf is niet nieuw voor mij; ik weet het al heel lang. Maar ik vind nu pas de woorden om het te beschrijven. Sommigen noemen het ontwaken, bevrijding, bevrijding van het zelf, losmaken, loskomen van de illusie van het zelf. Het is een staat van gelukzaligheid en voortdurend diep geluk en vervulling.

Wanneer je in het hiernamaals leeft, op een plaats waar de geest niet bestaat, is het moeilijk om wat je weet te vertalen in iets wat een mens in incarnatie zou kunnen begrijpen. Het is alsof je probeert kleur uit te leggen aan een blinde. Of uitleggen hoe ijs aanvoelt als je je tong erop legt op een winterdag terwijl alles om je heen negentig graden Fahrenheit is. Je kunt het ze niet gewoon vertellen; ze moeten het zelf ervaren.

Je kunt de waarheid van wat ik zeg niet voelen door erover na te denken; je moet het rechtstreeks ervaren.
Iemand die nooit liefde heeft gekend, kan erover blijven nadenken, maar hij zal nooit tot een ware conclusie kunnen komen. Zelfs als zijn conclusies logisch zijn, zal hij de ervaring missen. Liefde is een ervaring. Zij vereist geen logica; het enige wat nodig is, is dat je bewustzijn erop is afgestemd. Zo zal het zijn om 5D te ervaren.

Pas als je voorbij de geest bent gegaan, als je een hogere staat hebt bereikt dan je mentale proces; als je weet dat je niet je gedachten bent, niet je lichaam, als je weet dat je alleen maar weten bent, zul je in staat zijn de vijfde dimensie binnen te gaan.

Ascensie betekent naar een staat gaan die de geest te boven gaat. De woorden die wij gebruiken om die staat te beschrijven zijn ontoereikende vertalingen, omdat de geest spreekt over iets dat groter is dan de geest.

De opgestegen mens is niet in deze wereld om aardig gevonden te worden; hij is hier met een zwaard om de leugens die we elkaar en onszelf vertellen door te snijden. De opgestegen meester heeft niets te verkopen en niets te winnen door je iets te vertellen. Hij heeft geen product en geen verkooppraatje. Hij heeft geen andere agenda dan je vrij te zien en in staat en bereid en in staat om jezelf uit te drukken als wie je werkelijk bent.
Hij komt niet met een religie. Hij komt niet met een ideologie of doctrine of ceremonie of geloof of religie of organisatie of instelling.

Hij heeft de taak het onzegbare te zeggen, het onuitsprekelijke uit te drukken en het onbeschrijfelijke te beschrijven. Hij wordt gedwongen deze belachelijke daad te verrichten omdat wanneer hij de geest overstijgt, groot mededogen naar boven komt. Hij ziet mensen rond strompelen in het donker, mensen die onredelijk lijden en verdrinken in hun eigen gecreëerde hel.

Wanneer je 5D bereikt, ben je van nature vervuld van mededogen. Mensen die de ingebouwde capaciteiten hebben om de waarheid te kennen, die in staat zijn om opgestegenen, verlichten of ontwaakten te worden vanaf het moment dat ze geboren worden, lijden overal om je heen. En de hele beproeving is belachelijk! Het hoeft niet zo te zijn.

We houden zielsveel van jullie.
We zijn hier bij jullie.
Wij zijn jullie familie van licht.

A’HO
Aurora Ray
Ambassadeur van de Galactische Federatie

Bron: Galactische Federatie


Scroll naar boven