Wat je zoekt, zoekt jou

HET ECHTE PROBLEEM IS NIET HET PROBLEEM ZELF, MAAR ONZE HOUDING ER TEGENOVER. PROBLEMEN ZIJN ALS SCHADUWEN; ER ZIT ALTIJD LICHT ACHTER. ALS JE HET PROBLEEM MOEDIG ONDER OGEN ZIET EN HET VANUIT VERSCHILLENDE INVALSHOEKEN ANALYSEERT, ZUL JE DE OPLOSSING VINDEN.

Geliefden,

Het woord “probleem” komt uit het Grieks en betekent “zoeken”. Het woord werd door Plato gebruikt in de betekenis van “zoeken naar de waarheid”.
Het woord “probleem” wordt niet alleen gebruikt voor het zoeken naar de waarheid, maar ook voor een situatie die onaangenaam of onplezierig is en waar een oplossing voor nodig is.

Problemen zijn geen vloek. Ze horen bij het leven omdat we levende wezens zijn en levende wezens zullen in hun leven met problemen te maken krijgen.

Het leven is een reis. Het leven is een aaneenschakeling van problemen. Het echte probleem is niet het probleem zelf, maar onze houding er tegenover.

Elke dag is het leven een uitdaging. We hebben veel problemen in het leven. Problemen zijn niet de oorzaak van ongelukkig zijn, maar onze reactie op de problemen die ons ongelukkig maken.

Het leven zit vol problemen, maar als je de kunst verstaat om ze op te lossen, dan zal je leven gemakkelijk en heel gelukkig zijn.

Met andere woorden, als je weet hoe je een probleem moet oplossen voordat het zich voordoet of voordat je ermee geconfronteerd wordt, dan kun je er gemakkelijk mee omgaan. Het heeft geen zin om bang of bezorgd te zijn over het probleem als je al weet hoe je ermee om moet gaan.

Problemen zijn als schaduwen; er zit altijd licht achter. Als je het probleem moedig onder ogen ziet en het vanuit verschillende invalshoeken analyseert, zul je de oplossing vinden.

Je kunt niet voorkomen dat het leven je met problemen opzadelt. Maar je kunt wel beslissen hoe je erop reageert. Ja, ze zullen op je pad komen, maar je hoeft ze niet groter te maken dan ze werkelijk zijn. Als je met een probleem wordt geconfronteerd, blijf dan kalm en pak het aan zoals het komt.

We moeten dankbaar zijn dat we problemen in ons leven hebben, want het is het bewijs dat we leven. Het is altijd beter om een probleem te hebben dan om er geen te hebben. Problemen bouwen ons karakter op en leren ons veel dingen over het leven.
Problemen zijn geen obstakels. Het zijn kansen. Problemen zijn kansen voor groei en evolutie. Als je je problemen overwint, word je sterker, zelfverzekerder en gelukkiger.

Problemen zijn geen struikelblokken op de weg naar succes. Het zijn stapstenen. Problemen kunnen worden opgelost door degene die de moed heeft om ze onder ogen te zien.

Loop niet weg voor je problemen. Steek je kop niet in het zand als een struisvogel. Zie je problemen onder ogen en je zult er een oplossing voor vinden.

Als je bang bent voor je problemen, dan moet je je innerlijke kracht en moed opbouwen om ze onder ogen te zien. Je innerlijke kracht zal alle soorten problemen in je leven oplossen.

Problemen zullen komen en gaan. Ze horen bij het leven. Sommige problemen zijn groot, andere zijn klein. Sommige problemen zijn uitdagend, maar veel problemen kunnen overwonnen worden met eenvoudige handelingen.

Probeer het probleem eerst zelf op te lossen voordat je om hulp vraagt. Maar als je hulp nodig hebt, vraag dan hulp aan vrienden, familie of professionals. Geef een probleem nooit op omdat je het niet meteen kunt oplossen.

Problemen hebben verschillende oplossingen, afhankelijk van je mindset en houding. Blijf proberen tot je een oplossing vindt die voor jou werkt.
Voor elk probleem is er een kans te vinden, dus zoek ernaar en maak er verstandig gebruik van.

Problemen hebben verschillende oplossingen, afhankelijk van je mentaliteit en houding. Blijf proberen tot je een oplossing vindt die voor jou werkt.
Voor elk probleem is er een kans te vinden, dus zoek ernaar en maak er verstandig gebruik van.

Er zijn drie soorten problemen:

1) Problemen die onmiddellijk opgelost moeten worden.

2) Problemen die opgelost moeten worden, maar dat kan later.

3) Problemen die helemaal niet opgelost hoeven te worden.

De eerste vereist onmiddellijke actie, anders kunnen we ernstige gevolgen ondervinden. De tweede heeft wat tijd en moeite nodig om goed op te lossen, zodat we in de toekomst positieve resultaten kunnen boeken. De derde heeft geen actie nodig omdat het geen problemen voor ons veroorzaakt, dus maken we ons er geen zorgen over.

Dit is de Kunst van het Probleem Oplossen (APS).

Emoties hebben niets te maken met APS; als je emotioneel gehecht bent aan je probleem, zul je het nooit kunnen oplossen met APS omdat je emoties je beoordelingsvermogen zullen vertroebelen. Als je APS volgt, wordt er automatisch afgerekend met je emoties omdat ze deel uitmaken van je probleem, niet van de oplossing.


Of je dit concept nu wilt toepassen op je leven, je bedrijf of beide, ik geloof dat als je de juiste mindset hebt, je op veel gebieden van je leven profijt zult hebben van deze lessen. Dus laten we beginnen.

Wanneer zich een probleem voordoet, vraag jezelf dan af wat het resultaat is dat je wenst.

Verdeel het probleem in kleinere stukjes en concentreer je op elk stukje afzonderlijk.

Denk na over alle mogelijke oplossingen voor dat specifieke stuk en zorg ervoor dat je ze vanuit verschillende aspecten analyseert.

Evalueer welke oplossing het beste is voor die specifieke situatie op basis van het eindresultaat dat je wenst.

Als je met een probleem wordt geconfronteerd, sta jezelf dan nooit toe om te denken dat dit het einde van de wereld is of, erger nog, dat alles verloren is omdat er een probleem op je pad is gekomen. Je moet het aanpakken zoals het komt en altijd in het perspectief houden dat er geen probleem is dat niet kan worden opgelost als je er de juiste oplossing voor vindt.

Laat je er nooit door overweldigen en sta jezelf nooit toe medelijden met jezelf te hebben als er iets misgaat in je leven, want dat is wat er gebeurt in de loop van het leven, of je nu rijk of arm bent, werknemer of zelfstandige, student of degene die de pensioengerechtigde leeftijd heeft bereikt. Blijf elke dag nieuwe dingen leren en geniet van je leven!

We houden zielsveel van je.
We zijn hier bij je.
Wij zijn jouw familie van licht.

A’HO
Aurora Straal
Ambassadeur van de Galactische Federatie

Bron: The Galactic Federation

Scroll naar boven