Verhef je bestaan: De kracht van Kundalini energie

KUNDALINI ENERGIE SLUIMERT BIJ DE MEESTE MENSEN. WANNEER DEZE WORDT GEWEKT DOOR SPIRITUELE OEFENINGEN, STIJGT DEZE ENERGIE OP DOOR DE CHAKRA’S LANGS DE RUGGENGRAAT, WAT LEIDT TOT SPIRITUELE VERLICHTING. ALS KUNDALINI OPSTIJGT, BRENGT HET MEER ENERGIE, EEN VERRUIMD BEWUSTZIJN, MYSTIEKE ERVARINGEN EN VERBINDT HET JE MET HET GODDELIJKE!

Wat is Kundalini?

Kundalini verwijst naar een vorm van oerenergie aan de basis van de ruggengraat. Het wordt geassocieerd met de goddelijke vrouwelijke energie die bekend staat als Shakti in de Hindoeïstische filosofie.

Kundalini wordt vaak symbolisch voorgesteld als een opgerolde slang die slaapt onderaan de ruggengraat. Het woord “kundalini” komt van het Sanskriet woord kundal, wat “cirkelvormig” betekent en verwijst naar deze opgerolde vorm.

Volgens yogische en tantrische tradities sluimert kundalini energie in de meeste mensen. Wanneer deze wordt gewekt door spirituele oefeningen, stijgt deze energie op door de chakra’s (energiecentra) langs de ruggengraat, wat leidt tot spirituele verlichting.

Wanneer Kundalini opstijgt, brengt het meer energie, een verruimd bewustzijn en mystieke ervaringen. Het verbindt het individu met het goddelijke. Dit ontwakingsproces helpt om de verschillende aspecten van iemands wezen te integreren tot een verenigd geheel.

Kundalini ontwaken:

Kundalini energie verwijst naar de evolutionaire oerkracht die sluimert aan de basis van de ruggengraat in het heiligbeen. Wanneer deze energie ontwaakt, begint het omhoog te bewegen langs het centrale kanaal van de wervelkolom dat de Sushumna wordt genoemd. Dit proces staat bekend als het ontwaken van Kundalini.

Het doel van het ontwaken van Kundalini is om hogere staten van bewustzijn en gewaarzijn te bereiken. Terwijl Kundalini door elk van de zeven chakra’s stijgt, worden blokkades en onzuiverheden losgelaten. Hierdoor kan energie vrij stromen en wordt spirituele ontwikkeling vergemakkelijkt.

Het proces van ontwaken gaat gepaard met bepaalde fysieke, emotionele, mentale en spirituele symptomen. Veel voorkomende eerste symptomen zijn warmtesensaties langs de ruggengraat, vibrerende gevoelens, spontane lichaamsbewegingen, veranderingen in slaappatronen, hyperactiviteit en spirituele euforie. Naarmate Kundalini diepere blokkades doorboort, vinden er intensere releases en transformaties plaats.

Om Kundalini te activeren wordt traditioneel gebruik gemaakt van spirituele praktijken zoals meditatie, pranayama, zingen en yogahoudingen. Het doel is om pranische energie op te wekken en omhoog te leiden naar de kruinchakra. Met consequente beoefening kan Kundalini uiteindelijk volledig ontwaken, waarbij puur kosmisch bewustzijn wordt bereikt.

De opkomst van Kundalini is een geleidelijk proces dat onderweg begeleiding vereist. Kundalini laten ontwaken zonder de juiste kennis of reiniging van de nadi’s kan leiden tot fysieke en psychologische moeilijkheden. Daarom is het aan te raden om Kundalini systematisch te benaderen onder begeleiding van een ervaren leraar.

Als het kundalini ontwaken op de juiste manier wordt gedaan, geeft het diepgaande spirituele inzichten en brengt het bevrijding van de cyclus van geboorte en dood. Het opent de deur naar hogere dimensies en ultieme eenheid met het goddelijke. Door het potentieel van Kundalini Shakti te realiseren, kunnen we onze diepste innerlijke waarheid ontdekken.

Symptomen van Kundalini Ontwaken:

Kundalini ontwaken kan een grote verscheidenheid aan fysieke en psychologische symptomen veroorzaken wanneer intense spirituele energieën door het lichaam beginnen te bewegen. De ervaring verschilt per persoon, maar enkele veel voorkomende symptomen zijn:

Fysieke gewaarwordingen

Golven van hitte, gloeiend heet of ijskoud door het lichaam
Tintelingen, trillingen, jeuk of krampen rond de ruggengraat of romp
Gevoelens van druk of blokkades in het lichaam en chakra’s
Spontane lichaamsbewegingen of veranderingen in lichaamshouding zoals bij yoga houdingen
Energie stroomt omhoog langs de wervelkolom, uit de bovenkant van het hoofd, of naar beneden in de grond
Verhoogde gevoeligheid voor fysieke en emotionele pijn

Emotionele veranderingen

Verhoogd gevoel van medeleven en empathie
Emoties intenser voelen of emoties voelen zonder duidelijke reden
Angsten, verdriet of andere onderdrukte gevoelens komen naar boven
Spontaan lachen of huilen
Het gevoel onthecht of losgekoppeld te zijn van mensen en ervaringen

**Geestelijke effecten

Verhoogd bewustzijn en verhoogde intuïtie
Betere concentratie en concentratievermogen
Visioenen of geluiden die echt lijken of telepathische ervaringen
Spontane herinneringen aan vorige levens of buitenlichamelijke sensaties

Spirituele Ervaringen

Diepe vrede en gelukzaligheid
Je goddelijk geleid voelen op je levenspad
Meer openstaan voor leiding van het universum
Verlangen om anderen te dienen en waarheid te zoeken
Bewustzijn van subtiele energieën en hogere niveaus van bewustzijn
Gevoel van eenheid met al het leven

De grote verscheidenheid aan mogelijke kundalini-symptomen weerspiegelt de diepgaande invloed die het proces kan hebben op alle aspecten van iemands wezen.

In een notendop houdt het begrijpen van Kundalini in dat je de essentie ervan begrijpt, je verdiept in het ontwakingsproces en de tekenen herkent die ermee gepaard gaan. Kundalini, een krachtige energie in ons, heeft het potentieel voor diepgaande transformatie.

Als we het ontwaken van Kundalini onderzoeken, ontdekken we een reis van zelfontdekking en verhoogd bewustzijn. De symptomen die we tijdens dit proces ervaren, dienen als wegwijzers die een diepere verbinding met ons innerlijk aangeven.

Door het bewustzijn van Kundalini te erkennen, kunnen we dit transformerende pad bewandelen en een wereld van spirituele groei en zelfrealisatie ontsluiten.

We houden zielsveel van je,
We zijn hier bij je,
Wij zijn jullie familie van licht,
Wij zijn de Galactische Federatie.

A’HO
Aurora Ray
Ambassadeur van de Galactische Federatie

Bron Vertaling : The Galactic Federation

Scroll naar boven