Ontwaken van Kundalini: je innerlijke bron van kracht en transformatie

WANNEER DE KUNDALINI-ENERGIE DOOR JE HEEN STROOMT, WORD JE EEN LEVENDIG DEEL VAN DE WERELD OM JE HEEN. HET IS ALSOF JE MEEDOET AAN EEN PRACHTIGE DANS MET HET UNIVERSUM. OMARM DEZE VERBINDING EN LAAT JE INSPIREREN OM TE CREËREN, TE GROEIEN EN ELK MOMENT VAN JE LEVEN WERKELIJK BETEKENISVOL TE MAKEN!

Androgynie is wanneer de kwaliteiten van zowel mannelijk als vrouwelijk zich verenigen, zich vermengend als een harmonieuze samensmelting van beide aspecten.

In ieder mens zit een krachtige energie die kundalini heet. Het is een deel van hoe alles is gecreëerd. Maar veel mensen weten niet eens dat het er is.

De beste manier is om een balans van mannelijk en vrouwelijk in ons te hebben. Zowel mannen als vrouwen hebben deze speciale kundalini energie. Het is als een natuurlijk ritme, soms heel sterk. Om ons te verbinden met de Godinnenenergie en onszelf beter te maken, moeten we ruimte maken voor deze energie in ons lichaam.

Zie deze energie als een slang. Ze begint onderaan je ruggengraat en gaat omhoog alsof je in een boom klimt. Onderweg verspreidt hij zijn energie door je lichaam. Dit kan leiden tot genezing, verandering en begrip.

Bedenk nu dat deze energie, terwijl ze door je heen stroomt, als een zachte, stromende rivier is. Het is een beetje zoals wanneer je een beekje zijn weg ziet kronkelen door een bos. Deze energie stroomt gestaag, raakt elk deel van je en brengt een gevoel van kalmte en vernieuwing.

Stap 1: Zoek een rustige ruimte

Begin met het vinden van een rustige en vredige ruimte waar je niet snel wordt afgeleid. Het creëren van een serene omgeving is essentieel om je aandacht naar binnen te richten.

Stap 2: Ga comfortabel zitten

Ga comfortabel zitten met je rug recht en je handen rustend op je schoot. Je kunt op de grond zitten of in een stoel – het belangrijkste is dat je een houding aanneemt waarin je kunt ontspannen en toch alert blijft.

Stap 3: Adem aandachtig

Begin met een rustige ademhaling. Sluit je ogen en haal langzaam en diep adem. Stel je bij het inademen voor hoe een kalmerende, vredige energie je lichaam binnenstroomt. Wanneer je uitademt, visualiseer dan dat spanning en stress je lichaam verlaten.

Stap 4: Richt je op je wervelkolom

Richt je aandacht op je wervelkolom, het centrale kanaal waardoor kundalini-energie naar verluidt opstijgt. Stel het je voor als een holle buis of kanaal dat zich uitstrekt van de basis van je ruggengraat tot de bovenkant van je hoofd.

Stap 5: Visualisatie

Stel je een klein, stralend lichtje voor aan de basis van je wervelkolom, dat de slapende Kundalini energie voorstelt. Visualiseer hoe dit licht helderder wordt en langzaam begint op te stijgen. Als het omhoog beweegt, stel je dan voor dat het door elke chakra gaat – energiecentra langs je ruggengraat – om ze te reinigen en van energie te voorzien.

Stap 6: Mantra’s en Affirmaties

Overweeg om mantra’s of affirmaties in je beoefening op te nemen. Het herhalen van een eenvoudige, positieve zin als “Ik sta open voor mijn innerlijke kracht” kan helpen om je intentie om kundalini energie te laten ontwaken te versterken.

Stap 7: Blijf geduldig en consequent

Het ontwaken van kundalini energie is een geleidelijk proces dat van persoon tot persoon verschilt. Het is essentieel om geduldig en consistent te blijven met je beoefening. Regelmatige meditatie en mindfulness oefeningen kunnen je reis ondersteunen.

Stap 8: Zoek begeleiding

Als kundalini ontwaken nieuw voor je is, kan het helpen om begeleiding te zoeken bij ervaren beoefenaars of yogadocenten. Zij kunnen je waardevolle inzichten geven en ervoor zorgen dat je veilige oefeningen doet.

Stap 9: Noteer je ervaring

Houd een dagboek bij om je ervaringen en overpeinzingen tijdens je beoefening in vast te leggen. Dit kan je helpen om je vooruitgang te volgen en meer inzicht te krijgen in je persoonlijke reis.

Stap 10: Vertrouw op je intuïtie

Als je doorgaat met je beoefening, vertrouw dan op je intuïtie en innerlijke leiding. Jouw reis met kundalini energie is uniek voor jou, en het is essentieel om je individuele ervaring te eren.

Stap 11: Omarm de reis

Onthoud dat het verhogen van kundalini energie niet alleen gaat over het bereiken van een bestemming; het gaat over het omarmen van de reis van zelfontdekking en persoonlijke groei. Blijf openstaan voor de transformerende mogelijkheden die op je wachten.

Het opnemen van deze praktische stappen in je dagelijkse routine kan je inspanningen om kundalini energie te verhogen ondersteunen. Onthoud dat geduld, consistentie en een diepe verbinding met je innerlijke zelf de belangrijkste onderdelen zijn van deze spirituele reis.

Terwijl je je voorstelt hoe de kundalini energie langs je ruggengraat omhoog stijgt, voel je hoe het je verbindt met het uitgestrekte web van het leven. Deze slang, je kundalini, is niet zomaar een symbool; het is je innerlijke kracht en je liefde voor het leven. Verwelkom hem dus met open armen en sta hem toe je op te tillen en je wereld te vullen met energie en vitaliteit.

Als deze energie door je heen stroomt, word je een levendig onderdeel van de wereld om je heen. Het is alsof je meedoet aan een prachtige dans met het universum. Omarm deze verbinding en laat je inspireren om te creëren, te groeien en elk moment van je leven echt betekenisvol te maken.

Net als een rivier die door een landschap stroomt, blijft je innerlijke energie je voeden en ondersteunen. Het is de bron van je vitaliteit en creativiteit. Onthoud in je dagelijkse leven dat deze energie altijd bij je is, klaar om je te begeleiden en kracht te geven op je unieke reis!

We houden zielsveel van je,
Wij zijn hier bij jullie,
Wij zijn jullie familie van licht,
Wij zijn de Galactische Federatie.

A’HO
Aurora Straal
Ambassadeur van de Galactische Federatie

Bron Vertaling: The Galactic Federation

Scroll naar boven