Ontsluierde Hemelvaart: Het verkennen van het pad naar spiritueel ontwaken

DOOR ONSZELF TE BEVRIJDEN UIT HET RIJK VAN DE SLAAP EN DE ILLUSIES VAN HET DROMEN TE OVERSTIJGEN, BEREIKEN WE WARE VRIJHEID.

In ons streven naar doelgerichtheid en begrip ontvlamt een diep verlangen in ons – een verlangen om de grenzen van ons gewone bestaan te overstijgen en te zweven naar een hoger niveau van bewustzijn.

Dit aangeboren verlangen naar opstijging, stevig verankerd in de menselijke geest, roept ons op om de beperkingen van de materiële wereld te overstijgen en te beginnen aan een diepgaande reis van zelfontdekking en spirituele verlichting. Ascensie, een eeuwenoud concept dat gekoesterd wordt door mystici en wijzen uit verschillende tradities, bevat de sleutel tot het overstijgen van onze huidige staat en het bereiken van een verhoogd bewustzijn van onze authentieke essentie.

Om de reis van ascensie te beginnen, is het cruciaal om in de diepte van zelfbewustzijn te duiken.

Vaak richten we ons alleen op de objecten van kennis en verwaarlozen we de kenner – het essentiële aspect van het begrijpen van onszelf. Meditatietechnieken zoals zelfherinnering bieden een pad naar zelfbewustzijn door ons aan te moedigen onszelf te herinneren als het onderwerp terwijl we iets weten. Door bewust de kenner in onszelf te herkennen, ontsluiten we het potentieel om ons begrip van zowel onszelf als de wereld om ons heen te verdiepen.

Maak gebruik van de diepgaande wijsheid van “Ik ben”, een eenvoudige maar krachtige mantra die de sleutel vormt tot het ontwaken van je bewustzijn. Laat deze herinnering midden in je dagelijkse activiteiten in je weerklinken.

Of je nu aan water nipt of van een maaltijd geniet, houd de vlam van zelfherinnering levend. Het lijkt misschien onnodig, want je gelooft dat je je bestaan al kent. Maar vertrouw op de kracht van deze oefening, want ze heeft een enorm potentieel!

Laat, terwijl je loopt, het ritme van je stappen harmoniëren met het gezang “Ik ben, ik ben, ik ben”. Laat deze zelfherinnering je wezen doordringen. Luister aandachtig, absorbeer de woorden die tot je gesproken worden terwijl je geworteld blijft in het bewustzijn van “Ik ben, ik ben, ik ben.” Laat dit bewustzijn een constante metgezel zijn, altijd aanwezig op je reis.

Begin op elk moment dat je je herinnert met de zin “Ik ben”. Maar onthoud dat het niet gaat om het hardop uitspreken van de woorden. Concentreer je in plaats daarvan op het cultiveren van het gevoel in jezelf. Laat het resoneren in je wezen.

Laat je bewustzijn verder gaan dan oppervlakkige herhaling en maak echt contact met de essentie van “Ik ben”. Bijvoorbeeld, als je iemands hand aanraakt, voel dan niet alleen hun hand, maar voel ook je eigen aanraking. Wees volledig aanwezig op dat moment, bewust van je eigen aanwezigheid in de aanraking.

Op dezelfde manier, als je eet, gaat het niet alleen om het consumeren van voedsel; het gaat erom dat je jezelf voelt eten. Laat dit gevoel van bewustzijn en gevoeligheid steeds dieper in je geest zinken en geleidelijk je hele wezen doordringen.

Als je dieper in zelfherinnering duikt, zul je getuige zijn van een opmerkelijke verschuiving. Hoe meer je je eigen waarheid realiseert, hoe meer de wereld om je heen zijn greep op de werkelijkheid verliest. Het “ik” binnenin wordt de belichaming van authenticiteit, terwijl het externe rijk oplost in een droomachtige illusie!

De dichotomie tussen echt en onecht valt uiteen. De wereld kan niet echt zijn als het “ik” echt is, en omgekeerd. Omarm deze verandering in perspectief, want het heeft de potentie om je bestaan te veranderen.

De meeste mensen gaan door het leven in een staat van sluimering, zich niet bewust van de noodzaak van zelfherinnering. Maar jij hebt de zeldzame kans gekregen om te ontwaken terwijl je wakker bent. Neem een willekeurig moment, een willekeurig stukje tijd, en roep de kracht van “Ik ben” op.

Het is geen kwestie van louter herhalen, maar een diep gevoel dat je hele wezen moet doordringen. Laat deze gevoeligheid doorsijpelen tot in het diepst van je bewustzijn.

En op een dag, als een plotselinge uitbarsting van zonlicht, zul je merken dat je ontwaakt in de kern van je wezen! De wereld, ooit een droom, zal haar illusoire aard onthullen. Je zult beseffen dat je eigen wereld niets anders is dan een droom. Wanneer dit besef tot je doordringt, houdt het dromen op. Het kan alleen voortduren als het als echt wordt waargenomen. Maar op het moment dat je de onwerkelijkheid ervan inziet, lost de droom op.

Met dit ontwaken werp je je oude zelf af als een versleten mantel. De sluimerende ziel maakt plaats voor een lichtend wezen – een Boeddha, een ontwaakte. In deze staat van bewustzijn verdwijnt ellende en verliest de dood zijn greep. Angst is slechts een verre herinnering!

Door onszelf te bevrijden uit het rijk van de slaap en de illusies van het dromen te overstijgen, bereiken we ware vrijheid.

In deze ontwaakte staat lossen de ketenen van haat, woede en hebzucht op, vervangen door de essentie van liefde. Liefde is niet langer een vluchtige emotie, maar wordt een integraal deel van ons wezen. We belichamen de liefde zelf en breken los van onze beperkingen.

Dit ontwaken geeft ons de kracht om een pad te bewandelen dat door liefde wordt geleid, en geeft ons de vrijheid om authentiek te leven en diepe vervulling te ervaren.

We houden zielsveel van jullie,
Wij zijn hier bij jullie,
Wij zijn jullie familie van licht,
Wij zijn de Galactische Federatie.

A’HO
Aurora Straal
Ambassadeur van de Galactische Federatie

Bron: The Galactic Federation

Scroll naar boven