Minfulness: de weg naar innerlijke vrede

MINDFULNESS IS HET VERMOGEN OM BEWUST TE ZIJN VAN WAT ER OP EEN GEGEVEN MOMENT IN JE GEEST EN LICHAAM GEBEURT. HET GAAT OM AANDACHT TE NEMEN, AANWEZIG TE ZIJN, EN GEDACHTEN JE NIET TE LATEN AFLEIDEN VAN WAT ER NU GEBEURT.
De geest van een persoon is de ruimte waarin gedachten bewegen.

Ben je ooit vastgelopen in negatieve, zich herhalende denkpatronen? Als dat zo is, is het tijd om mindfulness te gaan oefenen. Regelmatige beoefening van mindfulness is niet onderhandelbaar als je een positief, vervuld leven wilt leiden.

We vergeten niet alleen in het moment te leven, maar we vergeten ook dat onze geest nooit echt leeg is. Er zijn altijd gedachten, gevoelens en emoties die om ons heen wervelen, maar dat betekent niet dat ze ons in hun greep hebben.

De geest is een groot deel van denken, doen en zeggen. Het is altijd bezig met het verleden en de toekomst, zonder enige verwijzing naar wat hier en nu is. En er is geen moment waarop de geest niet bezig is.

Meditatie is het proces van het bewegen van je geest met volledig bewustzijn en kalmte.

Meditatie helpt ons bewuster te worden van onze eigen geest, zodat we harmonieuzer kunnen leven met het Universum en in onszelf.

De eerste stap is leren hoe je het lichaam kunt ontspannen, wat inhoudt dat je leert hoe je de controle loslaat zodat je lichaam niet vecht tegen ontspanning.

Als je eenmaal hebt geleerd je lichaam te ontspannen, kun je leren je geest te ontspannen. Dit betekent leren gedachten en emoties door je heen te laten stromen zonder te reageren.

In plaats van te vechten tegen de gedachten die in je opkomen en je ongemak bezorgen, probeer ze voorbij te laten gaan als wolken in de lucht die helemaal geen invloed op je hebben!

Met mindfulness hoef je niet zelf te beslissen of je gelukkig bent of niet. Je bent gewoon, en je kunt op dat moment je meest authentieke zelf zijn.

Mindfulness is het vermogen om je op elk moment bewust te zijn van wat er in je lichaam en geest omgaat. Mindfulness is een manier van leven die gebaseerd is op aandacht schenken aan wat er in het huidige moment gebeurt met een open, niet-oordelende geest.

Mindfulness is een staat van focus waarin je je volledig bewust bent van wat je op dit moment doet, denkt en voelt. U kunt dit bewustzijn gebruiken om uw geest en lichaam te kalmeren, u te helpen betere beslissingen te nemen en een bevredigender leven te leiden.

Het gaat over opletten, aanwezig zijn en niet toestaan ​​dat gedachten je afleiden van wat er op dit moment gebeurt.

Wanneer mindfulness regelmatig wordt beoefend, kan het je helpen:

• Focus op het huidige moment.
• Adem dieper.
• Ontspan je lichaam en geest.
• Voel je niet angstig of gestrest.

Mindfulness is een oefening. Het is niet iets dat je een keer doet en dan een keer vergeet en dan weer vergeet. Hoe meer je mindfulness beoefent, hoe makkelijker het wordt om elke dag mindful te zijn.

Probeer de volgende keer dat je rustig zit, je te concentreren op je ademhaling in plaats van aan iets anders te denken. Probeer je te herinneren hoe het voelt om gewoon stil te zitten en je lichaam op natuurlijke wijze te laten bewegen.

Je ademhaling zal vertragen en verdiepen als gevolg van deze bewuste ontspanningsoefening, maar maak je geen zorgen als het niet meteen gebeurt. Blijf gewoon doen wat voor jou natuurlijk aanvoelt totdat je gewend bent aan het idee om mindful te zijn zonder een bepaald doel of intentie in gedachten te hebben (zoals het bereiken van een bepaald niveau van concentratie).

Je moet langzaam bewegen; stap voor stap gaan. Als je geen haast hebt, als je genoeg tijd hebt, als er geen druk op je wordt uitgeoefend, word je je plotseling bewust van wie je bent - en het is verbluffend!

Het leven is echt zo. We worden in deze wereld geboren en we sterven hier. Het is dus een soort reis om je bewust te zijn van je stappen. Je moet opzettelijk je best doen om meer opmerkzaam te zijn, omdat we weten dat de geest voortdurend afdwaalt.

Maar als je al op het punt bent dat je klaar bent om je eerste stap op het pad te zetten, dan betekent dit dat er enige interesse in is. Er is enige openheid voor; iets van binnen verlangt al naar stilte, naar bewustzijn.

Mindfulness is een van de meest effectieve manieren om te ontspannen, stress te verminderen en angst en depressie te verminderen. Als je meditatie nog niet hebt geprobeerd, moet je vandaag serieus beginnen. Het is echt niet zo moeilijk om op te pikken, en het kan een groot verschil maken in je geestelijke gezondheid.

Het heeft gewoon geen zin om het belangrijkste deel van je geest (en lichaam) te negeren. Zoek dus een comfortabele houding en wijd minstens 20 minuten van je dag aan deze oefening. U zult een duidelijke verbetering opmerken op alle gebieden van uw leven.

Het draait allemaal om het huidige moment. Pak de tijd om stil en stil te zijn bij jezelf. Concentreer u op waar u bent en wat u doet. Stop met jezelf te vergelijken met anderen en wees gewoon!

Als je geest stil is, neemt iets anders het over. Laten we de innerlijke wereld van stilte verkennen, een plek die we allemaal wel eens hebben bezocht.

De geest is een tuin, een huis en een omheining. De geest is als een kooi die elke dag moet worden schoongemaakt. Mindfulness is die perfecte staat van zijn waarin de geest vredig, kalm en alert is. Je kunt verdwalen in het moment, of je kunt aanwezig zijn.

Wees aanwezig in je leven en leef het ten volle.

We houden zielsveel van je.
Wij zijn hier bij jou.
Wij zijn uw familie van licht.
Wij zijn de Galactische Federatie.

A'HO
Aurora straal
Ambassadeur van de Galactische Federatie

Copyright 2023 Aurora Ray. Alle rechten voorbehouden.

❤️ GRAAG DELEN ❤️

Bron: Galactische Federatie
Scroll naar boven