Innerlijke harmonie: De melodie van zelfliefde en acceptatie

KOESTER IN DE TUIN VAN ZELFONTDEKKING DE BLOESEMS VAN ZELFLIEFDE, WANT IN DE BLOEMBLAADJES VIND JE DE ESSENTIE VAN JE EIGEN STRALENDE SCHOONHEID!

Boeddha’s wijze lessen bevatten een krachtig idee: “Hou van jezelf.” Het is als een juweeltje in zijn wijsheid dat ons vertelt goed voor onszelf te zijn. In plaats van alleen maar te denken aan zorgen voor anderen, voegt hij er deze coole draai aan toe – zorgen voor jezelf is ook superbelangrijk.

Het is een leidraad in de wijsheid die we ontvangen. Terwijl de maatschappij ons vaak vertelt dat we van anderen moeten houden, draait de Boeddha het script om door te suggereren dat we ook van onszelf moeten houden en onze innerlijke kracht moeten koesteren.

Dit idee gaat in tegen het gebruikelijke advies. De maatschappij legt meestal de nadruk op het zorgen voor anderen, maar vergeet soms het belang van zelfliefde. Het is een beetje als tegen een rivier zeggen dat hij in één richting moet stromen, maar hem niet toestaan zijn eigen bron te voeden.

Dit is geen toeval. Het is een doelbewuste zet van de duistere krachten om onze innerlijke kracht strategisch te verzwakken. Waarom? Omdat iemand die van zichzelf houdt een kracht is die niet gemakkelijk onder controle gehouden kan worden, een bron van kracht die manipulatie uitdaagt.

Volgens de Boeddha is liefde niet zomaar een gevoel; het is als voedsel voor de ziel, essentieel voor ons innerlijk welzijn. Net zoals ons lichaam verzwakt zonder voedsel, lijdt onze ziel zonder liefde. Dit onderricht is niet alleen theorie; het is een praktische gids om ons innerlijk te versterken.

In de wereld van autoriteit is men bang voor sterke zielen. Waarom? Omdat sterke zielen de neiging hebben om te rebelleren. Liefde, die rebellie aanwakkert, brengt inzicht dat de ketens van uitbuiting onthult. Het is een revolutionaire daad om liefde te omarmen, een daad die de fundamenten van onderdrukking doet schudden.

De duistere krachten gedijen op een parasitaire relatie met de mensen. Ze profiteren van de angst die voortkomt uit verzwakte zielen. Daarom is er deze lastige leer – heb anderen lief maar ontzeg jezelf dit essentiële elixer.

Helaas krijgt eigenliefde vaak een slechte reputatie. Het wordt egoïstisch genoemd en de maatschappij keurt het af. Maar als je beter kijkt, zie je dat zelfliefde niet gaat over het opkrikken van je ego; het is eigenlijk de remedie tegen het opblazen van je ego. Van jezelf houden vermindert je ego en opent de deur naar oprechte connecties met anderen.

In de wereld van de valse liefde staan de sociale hervormers vaak in de schijnwerpers. Hun acties, die onzelfzuchtig lijken, onthullen soms opgeblazen ego’s.

Ware liefde, het soort dat van binnenuit komt, begint met de moedige daad om van jezelf te houden. Het is de eerste stap, de wortel die de boom van authentieke liefde voedt.

In dit spel van tegenstellingen ontvouwt zich de diepgaande boodschap van de Boeddha: Houd van jezelf, niet als een egoïstische daad maar als een revolutionaire houding. Door in opstand te komen via zelfliefde vindt de ziel kracht en beginnen de ketens van uitbuiting af te brokkelen. Het is een prachtige melodie van liefde, waarbij elke noot, elke daad van zelfliefde, harmonieert met de universele waarheid – echte liefde begint van binnenuit.

Liefde is als een zachte wolk. Het eerste pluizige trekje moet zich in je hart vormen. Als je die zachte wolk nog niet voor jezelf hebt gevoeld, zal hij niet naar iemand anders drijven omdat ze een beetje ver zijn van waar de wolken van je hart beginnen. Dus laat je hart het startpunt zijn voor deze koele en kalmerende liefdeswolk, die iedereen om je heen zachtjes omarmt.

Weet je, het is belangrijk om lief te zijn voor jezelf. Het is als de eerste stap om liefde te begrijpen. Want als je jezelf niet waardeert en niet voor jezelf zorgt, is het moeilijk om hetzelfde voor anderen te doen. Het is alsof je deze zelfliefde moet ervaren om echt te begrijpen wat liefde is.

Maar dit is het interessante deel – om deze reis naar zelfliefde te beginnen, moet je weten wie je werkelijk bent. Je moet je ware zelf kennen. Jezelf kennen komt dus op de eerste plaats en dan volgt de liefde. Ja, meditatie is de hoofdrolspeler in dit hele proces.

Als je de tijd neemt om te mediteren, langzaam je ego en de gewone jij loslaat, ontdek je je ware zelf. Het is een beetje zoals lagen afpellen om je kern te ontdekken. En dan gebeurt de liefde gewoon. Je hoeft het niet te forceren; het is als een bloem die vanzelf bloeit.

Deze prachtige bloei van liefde heeft een specifieke vibratie nodig. Deze geweldige vibratie gebeurt tijdens meditatie. Het is alsof je in een ultrachille plaats stapt waar je geest niet gonst van de gedachten en er geen verstoringen zijn. Het is een plek vol helderheid, vrede en stilte – een echte liefdeshotspot!

In deze magische ruimte zie je een heleboel liefdesbloemen in je opbloeien die hun zoete geur overal verspreiden. Het is niet alleen cool; het is ronduit geweldig!

We houden zielsveel van je,
We zijn hier bij je,
Wij zijn jullie familie van licht,
Wij zijn de Galactische Federatie.

A’HO
Aurora Straal
Ambassadeur van de Galactische Federatie

Bron Vertaling: The Galactic Federation

Scroll naar boven