Het Kundalini avontuur: Voordelen, uitdagingen en eenvoudige manieren om op koers te blijven tijdens je reis

NADAT KUNDALINI IS ONTWAAKT, TRANSFORMEERT EEN NIEUW BEWUSTZIJN ONS LICHAAM EN ONZE GEEST, WAARDOOR ONS WELZIJN TOENEEMT EN WE MINDER BEHOEFTE HEBBEN AAN SLAAP. HET VOEDT INNERLIJKE KALMTE EN AF EN TOE GELUKZALIGHEID, EN VERRIJKT HET LEVEN MET SCHOONHEID, GRATIE EN EEN VLEUGJE TRANSCENDENTIE!

Kundalini ontwaken kan leiden tot diepgaande transformaties in bewustzijn en welzijn. Enkele van de belangrijkste voordelen die gerapporteerd worden door degenen die een Kundalini ontwaken hebben ondergaan zijn

Verruimd bewustzijn:

Velen beschrijven een dramatische uitbreiding van bewustzijn en waarneming na een Kundalini ontwaken. Sommigen noteren verhoogde zintuigen en verhoogde gevoeligheid. De wereld lijkt helderder, echter en levendiger. Je zelfbesef breidt zich uit en starre ego-grenzen lossen op. Dit brengt het vermogen om de werkelijkheid in zijn geheel waar te nemen voorbij beperkte concepten en mentale modellen.

Verhoogde vitaliteit:

Het innerlijke proces van Kundalini activatie maakt geblokkeerde energie vrij. Dit kan leiden tot een verbeterde gezondheid en gevoelens van kracht, sterkte en enthousiasme. De behoefte aan slaap kan afnemen naarmate het lichaam energieker wordt. De spijsvertering en immuniteit kunnen ook verbeteren. Sommigen merken dat hun lichaam zichzelf beter kan reguleren, met minder ziekte of vermoeidheid.

Innerlijke Vrede:

Als Kundalini zuivering, helderheid en harmonie brengt, ontstaat er op natuurlijke wijze innerlijke vrede. Emotionele onrust komt tot rust en een diepe kalmte doordringt iemands wezen. Innerlijk gepraat en onrust maken plaats voor kalmte. Zelfs te midden van externe moeilijkheden blijft een innerlijke toevluchtsoord van stilte toegankelijk. Dit zorgt voor meer focus en tevredenheid in het dagelijks leven.

Intuïtie:

Kundalini ontwaken verbetert de intuïtie en innerlijke wijsheid. Men kan inzichten, visioenen, inspiraties of openbaringen ontvangen. Er kan een innerlijk ‘weten’ zijn voorbij het gewone intellect. Dit maakt een verhoogd vermogen mogelijk om betekenissen, voortekenen en inzichten waar te nemen die verder gaan dan het logische. Voorgevoelens en onderbuikgevoelens worden meer uitgesproken. Deze intuïtiviteit kan de besluitvorming informeren en de creativiteit versterken.

Gelukzaligheid:

Hoewel Kundalini activatie soms uitdagend kan zijn, brengt het ook verrukking, extase en gelukzaligheid. Golven van genotsenergie kunnen opkomen en bedwelmende vreugde door lichaam en geest brengen. Zoete gewaarwordingen van goddelijke eenheid doordringen iemands wezen. Momenten van gratie, verrukking en zelfs transcendentie komen naar boven en baden het leven in schoonheid.

De gaven van Kundalini komen geleidelijk naar boven. Hoewel het proces onvoorspelbaar kan zijn, beschrijven degenen die de vruchten ervan geproefd hebben diepgaande zegeningen voor bewustzijn en welzijn. Met wijsheid en zorg kunnen deze gaven geïntegreerd worden in een leven van betekenis, compassie en dienstbaarheid.

Risico’s en uitdagingen:

Het proces van kundalini ontwaken is niet altijd zalig of gemakkelijk. Het kan vaak intense en zelfs overweldigende lichamelijke gewaarwordingen en psychologische verstoringen teweegbrengen voor de persoon die het ontwaken ondergaat. Enkele van de belangrijkste risico’s en moeilijkheden die gepaard gaan met kundalini ontwaken zijn:

Overweldigende lichamelijke gewaarwordingen** – Mensen kunnen intense en onophoudelijke lichamelijke gewaarwordingen ervaren, zoals onwillekeurige schokkende bewegingen, warmte- of koudegevoelens, trillen, trillingen, gevoelloosheid of pijn. Dit kan alarmerend zijn als het niet goed wordt begrepen. De intensiteit van de lichamelijke symptomen kan het dagelijks functioneren verstoren.

Psychologische verstoringen – De instroom van energie en het openen van psychische centra kan een ongeaarde mentale toestand creëren. Dit kan stemmingswisselingen, slapeloosheid, angst, depressie, woede, grootheidswaanzin, het gevoel gek te worden en meer inhouden. Het proces kan onopgeloste trauma’s en herinneringen naar boven brengen.

Donkere nacht van de ziel – Er kunnen periodes zijn van immense innerlijke onrust, verwarring, verlies van gevoel van eigenwaarde en het gevoel losgekoppeld te zijn van het leven. Men kan diepe spirituele crises doormaken in het proces van ego-dood en heropbouw. Deze langdurige existentiële en psychologische strijd staat bekend als de “donkere nacht van de ziel”.

Door de intensiteit van het proces is begeleiding en steun van mensen die bekend zijn met het ontwaken van kundalini essentieel. Het verwerken van deze energieën alleen kan extreem uitdagend zijn zonder het juiste begrip. Een leraar, therapeut of steungroep helpt bij de integratie en biedt stabiliteit tijdens het proces.

Kundalini ontwaken is een diepgaand genezingsproces, maar het vereist ook moed, geduld, discipline en veerkracht om door de verschillende moeilijkheden heen te werken die onvermijdelijk op je pad komen. Het gebruik van de juiste voorzorgsmaatregelen en ondersteuning stelt iemand in staat om door deze versnelde reis van zelfrealisatie te navigeren.

Manieren om het Kundalini proces te ondersteunen:

Het kundalini proces kan fysiek, emotioneel en spiritueel veeleisend zijn. Een zelfzorgregime helpt om de reis soepel te laten verlopen. Hier zijn enkele manieren om jezelf te ondersteunen tijdens een kundalini ontwaken:

Zelfzorg schema – Luister naar wat je lichaam nodig heeft en neem voldoende rust. Eet gezond om jezelf te voeden tijdens dit energie-intensieve proces. Breng tijd door in de natuur en laat emoties door je heen stromen.

Lichte lichaamsbeweging, yoga, meditatie – Lichte lichaamsbeweging verankert energie en verlicht spanning. Yogahoudingen, pranayama ademhaling en meditatie helpen het zenuwstelsel te kalmeren. Stilte ontwikkelen door meditatie helpt om intense energieën in balans te brengen.

**Counseling of spirituele begeleiding **- Het vinden van een begripvolle mentor of counselor biedt de nodige ondersteuning. Zij kunnen perspectief bieden op het proces en je helpen om psychologische problemen die kunnen ontstaan te verwerken. Mensen met ervaring in Kundalini of mystieke toestanden kunnen zich direct inleven in wat je doormaakt.

Gezonde levensstijl – Zorg voor balans door goede slaap, voedzaam eten, beweging, tijd in de natuur, meditatie en matiging in alles. Dit biedt een anker te midden van intense energieën en emoties. Het vaststellen van ritmes en routines zorgt ervoor dat het proces zich geleidelijk ontvouwt.

Een holistische zelfzorgbenadering stelt je in staat om de kundalinistorm met gratie te doorstaan. Zachtaardig zijn voor jezelf en het proces eren leidt tot spirituele opening. Regelmatige spirituele oefeningen bouwen de container voor ontwaakte energieën om door je heen te stromen.

We houden zielsveel van je,
We zijn hier bij je,
Wij zijn jullie familie van licht,
Wij zijn de Galactische Federatie.

A’HO
Aurora Ray
Ambassadeur van de Galactische Federatie

Bron Vertaling: The Galactic Federation

Scroll naar boven